رسوایی خون های آلوده در بریتانیا "تراژدی" توصیف شد
در بریتانیا در باره تزریق خون آلوده به هزاران نفر در دهه هفتاد و هشتاد میلادی تحقیقی مستقل صورت گرفته که گزارش آن امروز، دوشنبه (23 فوریه")، منتشر شده است.
در آن زمان هزاران بیمار هموفیلی در اثر دریافت فراورده های خونی آلوده، به ویروس اچ آی وی و هپاتیت ث آلوده شدند. گروه تحقیق این اتفاق را یک تراژی انسانی هولناک توصیف کرده است.
تقریبا دو هزار نفر پس از دریافت خون آلوده جان خود را از دست دادند. خون های تزریقی از آمریکا به بریتانیا صادر شده بود.
مسئولان بهداشتی وقت در بریتانیا به رغم مطلع بودن از نامطلوب بودن نظارت بر نحوه اهدای خون در آمریکا، فراورده های خونی را از این کشور وارد کرده بودند. در آن زمان در آمریکا برخی اوقات به افراد - مثلا زندانیان - بابت اهدای خون پول داده می شد.
نائومی گریملی، گزارشگر بی بی سی می گوید در دهه هفتاد و هشتاد میلادی برای کشتن ویروس ها، خون ها را در معرض حرارت قرار نمی دانند و به همین دلیل نزدیک به 5 هزار نفر به هپاتیت ث آلوده شدند که دو هزار نفر از آنها به همین دلیل جان باخته اند.
هیدن لوئیس، یکی از افرادی که به ویروس هپاتیت ث آلوده شده است، در این باره می گوید: "عدالت کلمه عجیبی است. من فکر نمی کنم عذرخواهی برای شخص من فرقی ایجاد کند. من می خواهم که اگر از پیوند کبد جان سالم بدر نبردم، دولت از همسرم حمایت کند."
در این گزارش مستقل بخش بزرگی از سرزنش متوجه آمریکایی هاست. محققان بریتانیایی می گویند آنها باید از استفاده از اهداکنندگان پرخطر مانند زندانیان اجتناب می کردند.
گروه تحقیق می گوید به این نتیجه رسیده است که مسئولان به منافع تجاری بیش از سلامت مردم اهمیت داده بودند.
اما لرد آرچر، نگارنده این تحقیق همچنین از دولت وقت بریتانیا به خاطر سریع اقدام نکردن برای جلوگیری از ورود خون های آلوده انتقاد کرده است.
بسیاری معتقدند که رسوایی خون های آلوده در دهه هفتاد و هشتاد میلادی یکی از بدترین اشتاباهات در تاریخ بیمه درمانی ملی بریتانیا بوده است.
این گزارش از دولت بریتانیا خواسته است نظام بهتری را برای حمایت از خانواده کسانی که به خاطر این اشتباه جان خود را از دست داده اند، معرفی کند. بسیاری از آنها می گویند هنوز غرامتی به آنها پرداخت نشده است.
BBC
کلمات کلیدی: